Ugradnja platforme na bazenu SRC „Tašmajdan” za potrebe palilulskih osnovaca u akciji „Plivaj i uživaj”

Kako bi se povećali kapaciteti obuke neplivača u akciji „Plivaj i uživaj”, koju za oko 15.000 palilulskih osnovaca organizuje i finansira opština Palilula, na zatvorenom olimpijskom bazenu SRC „Tašmajdan” danas je počela ugradnja platforme, čije će postavljanje biti završeno za tri dana. Platforma se instalira u  delu bazena predviđenom za školu plivanja i obuku mališana neplivača, dok će drugi deo istovremeno koristiti plivači u akciji „Plivaj i uživaj”.

Budući da su kapaciteti malog bazena namenjeni neplivačima nedovoljni, opština Palilula je odlučila da finansira ugradnju platforme, koja će omogućiti da sva deca neplivači budu uključeni u kvalitetnu i blagovremenu obuku. Prema podacima iz SRC „Tašmajdan” preko 50 posto dece učesnika u akciji su neplivači.

Konfiguracijom platforme predviđeni su i uključeni svi aspekti bezbednosti dece – nivo gazišta bazena je podignut na 110 centimetara, a postavljene  su i dve  zaštitne ograde kako deca ne bi mogla da pređu u drugi deo bazena ili se podvuku ispod platforme.

Platforma je montažno-demontažnog tipa, sastavljena od 36 segmenata i može da se ukloni u vrlo kratkom roku za potrebe korišćenja celog olimpijskog bazena.