Baja Vasić: Đurković je naš novi Stefan Savić

Fudbalski klub BSK Borča je poslednjeg dana prelaznog roka bio izuzetno aktivan. Ozvaničena je saradnja sa mladim reprezentativcem Crne Gore Blagojem Đurkovićem, dosadašnjim prvotimcem Buducnosti iz Podgorice. Radi se o osamnaestogodišnjem štoperu, visokom 192cm., koji je aktuelni reprezentativac U-19, i jedan od vodećih igrača našeg južnog suseda.
– Odavno već tragamo i želimo da se pojačavamo igračima poput Đurkovića. Uložili smo veliki napor da ga dovedemo, a sve sa ciljem da u našem klubu imamo što više reprezentativaca. Prekinućemo sa praksom da našu najbolju decu odvode srpski “veliki“ timovi, i posebnu pažnju posvetićemo baš njima. U narednom periodu se sigurno može očekivati da ćemo dovoditi i najbolje talente iz naše zemlje, kao i da ćemo vratiti neke od igrača iz naše škole koji su otišli u druge srpske klubove – samouveren je alfa i omega borčanaca Jovan Vasić.


Zadovoljan obavljen poslom je i predsednik kluba sa Leve obale Dunava Dragomir Baja Vasić.

– O Đurkoviću dovoljno govori to što igra i za starije generacije Crnogorske reprezentacije. Vrlo ćemo pažljivo raditi s njim jer je rovit i nije u potpunosti zalečio povredu kvadricepsa. Po mom mišljenju, ja sam ubeđen da smo doveli novog Stefana Savića.

Reprezentacija Crne Gore je u grupi 2, kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2016, za igrače ispod 19 godina. Protivnici Crnogorcima, pored domaćina Hrvatske su i Mađarska i Kazakstan. Turnir se održava od 18-23 Septembra, a dve prvoplasirane selekcije i najbolji trećeplasirani tim se kvalifikuju za Elitnu rundu koja će biti na programu na proleće sledeće godine.