Broje se dani do spajanja mosta Zemun-Borča

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali kaže da će sledeće nedelje biti spojen most Zemun-Borča.

On je najavio da do kraja godine može da počne i izgradnja projekta “Beograd na vodi” i to gradnjom u Savskom amfiteatru.

Mali je novinarima u “Veletržnici”, povodom posete Muhameda al Abara, koji se pominje kao glavni arhitekta projekta “Beograd na vodi”, rekao da će gradski zvaničnici sledeće nedelje imati jasniju sliku o dinamici i veličini projekta.

“Ostaje ono što sam već i ranije izjavio, da do kraja godine možemo da počnemo da gradimo nešto u Savskom amfiteatru”, istakao je Mali.

Mali je rekao da je tender za Prokop već objavljen i da, ako sve bude po planu, u narednih 15 meseci mogu da budu stvoreni uslovi za izmeštanje dela pruge i početak radova.

Mali je demantovao izjavu bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je Makiš II završen, navodeći da grad duguje novac izvođačima, izraelskih firmi “Tahal” i da će izgradnja trajati još oko godinu dana.

Mali je rekao da je dogovoreno da grad isplati 550.000 evra kako bi se nastavilo sa radovima i 1. septembra krenula probna proizvodnja vode, a da do kraja godine sistem bude operativan.

Makiš II, kako je rekao, gradi se 10 godina i podvukao je da sada stoji, jer nema finansijskih sredstava i u prethodnom periodu ništa nije plaćeno investitoru.