BSK-u svi duguju: Partizan 200.000, Cirih 300.000 evra

Pola miliona evra je ozbiljna suma i za naše najstabilnije superligaše, a kamoli za klub koji se bori da sačuva i drugoligaški status… U takvoj situaciji je BSK.

Borčanci potražuju 500.000 evra na ime zaostalih dugovanja od Partizana i Ciriha za transfere Stefana Savića, odnosno Asmira Kajevića. Partizan im duguje 200.000 evra zbog poreza plaćenog na transfer Stefana Savića u Mančester Siti. Tada je BSK pomenutu sumu platio na ime poreza, iako je to bila Partizanova obaveza . U klubu iz beogradskog predgrađa se sada nadaju da će greška biti ispravljena i da će Partizan platiti ono što je trebalo odavno.
„Obratili smo se odgovornim državnim organima sa zahtevom da nam se vrati novac za plaćeni porez. Imamo njihov pozitivan odgovor, greška će biti ispravljena, a pravda zadovoljena“, rekao je za Žurnal, Jovan Vasić direktor Borčanaca.
BSK želi da naplati i 300.000 evra od švajcarskog Ciriha za transfer Asmira Kajevića iz Borče u Cirih pre godinu i po dana.


„Odgovoreni iz FIFA su bili jasni da imamo pravo na obeštećenje od oko 300.000 evra od Ciriha. Uskoro se nadam da će na našem računu biti novac koji nam pripada. Nikome ništa ne otimamo, samo tražimo ono što nam pripada. I mi imamo obaveze i dugovanja“, poručio je Vasić.