BSK:Danas prozivka, zima vreme za dopunu ekipe

Borčani se okupili na početku priprema, prvi put pod vođstvom novog šefa struke Nebojše Miloševića. Otišla petorica, ne i Savković i Grujičić.

Kao i prethodnih sezona, fudbaleri BSK Borče počeli su pripreme za drugi deo sezone sa jasno istaknutim ciljem – ostanak u Jelen Superligi.

Zimsku pauzu dočekali su na 13. poziciji i u, već jasno, drugačijem sastavu od onoga koji će nositi plavo-beli dres tokom proleća.

Rukovodstvo Borčana zahvalilo je Vuku Sotiroviću, Perici Stančeskom, Miroslavu Gegiću, Ivici Milutinoviću i iskusnom golmanu Ljubu Kovačeviću.

Tu odluku saopštio je novi trener Nebojša Milošević, koga je igračima uoči prvog treninga predstavio potpredsednik kluba Dragomir Vasić.

“U proteklom periodu dali su nam veliki doprinos i želimo im svaku sreću”, rekao je trener na konferenciji za novinare.

Ofanzivni vezista Mile Savković i mladi golman Filip Grujičić pojavili su se na prozivci uz saigrače, uprkos pisanju štampe da su na putu ka Partizanu.

Prema rečima trenera Miloševića, ekipi će se tokom pauze priključiti nekoliko igrača. Što na duži rok, što na kraći.

“Očekuje nas početak analize kvaliteta momaka koji su pokazali interesovanje da postanu naši novi članovi. Kad već spominjem to, zima je period da se izvrši dopuna selekcije. Angažovaćemo adekvatna pojačanja, u tom pravcu se vode intenzivni razgovori sa nekolicinom igrača i još je preuranjeno da prejudiciram bilo koje ime. Uostalom, prelazni rok još nije ni zvanično počeo”, dodao je Milošević.

Borčani još nisu definitivno utvrdili gde će odraditi drugi deo priprema (od 4. februara), pošto je jasno da će u uvodnoj fazi raditi na svom sportskom kompleksu i na veštačkim terenima na Adi Ciganliji. U planu je da Miloševićev tim odigra devet pripremnih mečeva.

Cilj pred nastavak sezone je jasan – ostanak u elitnom rangu, uz sastav pojačan četvoricom omladinaca.

“JOŠ RAZGOVARAMO O SARADNJI SA RADOM”
Dolazak Miloševića, bivšeg trenera BASK-a, Radove filijale, nagovestio je sve izvesniju saradnju Borčana i “građevinara”.

Šef struke plavo-belih, međutim, otkriva da još nisu definisani svi aspekti partnerstva.

“Vidim da je danas objavljena informacija za saradnju BSK Borče i Rada… Ta je stvar još u toku razgovora. Postoji određen interes i želja i jednog i drugog kluba, ali to nije do kraja definisano i ima još prostora da se to privede kraju. O tom potom, više od toga ne bih mogao da kažem”, podvukao je on.