Ceca Kitić pomaže sestrama Moldovan

Kao najava manifestacije Nastavi tradiciju koja ima za cilj da se prikupe sredstva za pomoć sestrama Moldovan, finalistkinjama u kajaku na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, u sredu, 10. aprila, na drugom spratu Delta City-ja, održano je druženje i mini utakmica u rukometu sa našom proslavljenom rukometašicom Svetlanom Kitić i sestrama Moldovan.

Sav prikupljeni novac od kotizacija ići će za obnavljanje kanala u Borči što će omogućiti sestrama Moldovan i brojnim sportistima bolje uslove za treniranje.

-Sa zadovoljstvom sam se odazvala pozivu za učešće i kao promoter rukometnog turnira želim da pozovem što veći broj studenata da se prijave jer je naša zajednička dužnost da omogućimo sestrama Moldovan bolje uslove za treniranje – izjavila je Svetlana Kitić.

U nastavku promocije manifestacije i kao poziv na takmičenje u ponedeljak, 15. aprila, na drugom spratu Delta City-ja, održaće se druženje i mini fudbalska utakmica, a specijalni gost biće Dejan Petković Rambo.

– Zahvalne smo što su ljudi primetili naš trud i što su odlučili da nam pomognu. Sređivanje kanala će biti od velike koristi za sve nas koji treniramo tamo, ali i za nove generacije koje će nastaviti da nižu još bolje rezultate i uspehe – izjavile su sestre Moldovan.

Takmičenje u okviru manifestacije Nastavi dalje održaće se 20. aprila na sportskim terenima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, na Košutnjaku.

U okviru takmičarskog dela manifestacije održaće se 8 turnira u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, šahu, stonom tenisu i obaranju ruku. Za najmlađe smo spremili igraonicu sa puno igračaka – izjavio je Miloš Obradović, organizator manifestacije i dodao:

– Očekuje se da će u igrama učestvovati oko 500 mališana i 2500 studenata, i isto toliko gledalaca.

Nastavi tradiciju je projekat u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu i Studentskog parlamenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok su zvanični partneri manifestacije Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i SKONUS (Studentski parlament Srbije).