Da li može BSK Borča da se vrati u društvo najboljih uz malo sreće?

Hajduk iz Kule objavio je da je zbog finansijskih problema klub ugašen nakon 101 godine postojanja.

Kandidati za 16. mesto u Jelen Superligi su BSK iz Borče i Voždovac.

“Posle današnje skupštine kluba, sa neizmernom tugom i velikim razočaranjem obaveštavamo sve Kuljane, navijače, simpatizere i ljubitelje sporta i fudbala koje je naš gradski klub stekao tokom 101 godine postojanja i tokom 22 godine igranja u vrhu srpskog fudbala da se Hajduk kakvog znamo gasi”, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba.

Predsednik Hajduka Zoran Osmajić potvrdio je da klub istupa iz takmičenja i da je ostao bez uprave i kompletnog prvog tima.

Fudbalski savez Srbije sada treba da odluči ko će igrati umesto Hajduka u Superligi, a mediji špekulišu da bi to mogao da bude beogradski Voždovac, trećeplasirani u nacionalnoj Prvoj ligi prošle sezone.

Klub iz Kula osnovan je 1912. godine kao KAFK Kulski atletski fudbalski klub, da bi 1925. godine bio preimenovan u SK Hajduk, ime koje je nosio do 2013. godine.

Planirano je da čelni ljudi Zajednice superligaša odu u Kulu i raspitaju se kakva je budućnost Hajduka ali je sada jasno da će morati da potraže rešenje kako da popune ligu, manje od dve nedelje pre prvog kola.

Dva su moguća rešenja, Voždovac, koji je prošlu sezonu završio kao treći u Prvoj ligi Srbije ili BSK, koji je kao pretposlednji ispao iz Superlige.

“Ovo je jedan od problema na koji sam ukazivao otkako sam došao na mesto predsednika Zajednice, nerešeni imovinski odnosi, ne zna se čiji je stadion, ko je gazda, ne može u njega da se ulaže, da se stavi pod hipoteku. Bojim se da će sličnih situacija da bude i u drugim klubovima,” prokomentarisao je za Novosti predsednik Zajednice superligaša Dragoljub Lekić.