Dane prvi skočio s novog mosta Zemun-Borča

Dane Gegoj će ući u istoriju Beograda kao prvi čovek kojem je pošlo za rukom da prevari obezbeđenje, dođe do ograde i da se s visine od 22,8 metara vine u sedam stepeni hladan Dunav preko Pupinovog mosta


Naš sugrađanin Dane Gegoj pre tri godine prvi je skočio sa tada još nedovršenog Mosta na Adi, a sada se ponovo bacio u adrenalinsku akciju i prvi skočio sa mosta Zemun-Borča, koji je još uvek u izgradnji!
Adrenalinski zavisnik ovog puta je, nešto posle 11 sati ujutro, dok su radnici bili na pauzi, obukao odelo identično njihovom, prošao pored čuvara, preskočio ogradu i sa 22,8 metara visine skočio u ledeni Dunav.
Iako je temperatura Dunava bila samo 7 stepeni, Gegoj kaže da ga je adrenalim grejao ali i da je slobodan pad imao jednu posebnu posvetu.

– Temperatura vode bila je oko sedam stepeni, ali me je adrenalin grejao. Želja mi je bila da prvi skočim s novog mosta, a slobodan pad u reku posvetio sam jednoj lepoj, plavoj Zemunki – ispričao nam je Gegoj kad je izašao iz vode:
– Iako se bavim ekstremnim sportovima, strah uvek postoji, ali ne razmišljam o tome da li ima podvodnih šipova, stubova, koliko je reka hladna, brza ili virovita. Samo se prepustim i na sekund uživam u pogledu i trenutku saznanja da sam prevazišao lične granice i strah -objašnjava Dane.

Danetovi prijatelji i sin su čekali u čamcu kako bi zabeležili njegov novi rekord.
Pored toga što voli ekstremne avanture, Gegoj je u javnosti poznat i po tome što je u decembru 2011. godine u poslednjem momentu zgrabio ženu koja se premišljala da li da skoči s Brankovog mosta.