Fudbalerke BSK Borča u Super ligi!

Ženski fudbalski tim Fudbalskog kluba BSK Borča obezbedio je plasman u Super ligu u ženskom fudbalu i tako postao jedini klub u Srbiji koji ima predstavnike u svim elitnim takmičenjima od pionirskih, kadetskih do omladinskih ekipa, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Pobednički tim danas je primio zamenik predsednika GO Palilula Ljubiša Đurović.

Ženska ekipa BSK Borča formirana je 28. juna 2011. i za samo godinu dana osvojila prvo mesto u drugoj ligi sever.
Osvojeni plasman omogućio im je prelazak u prvu ligu, u najviši rang takmičenja u novoj sezoni.

Đurović je istakao da ženski fudbal nije u pravom smislu prihvaćen u fudbalskim klubovima, ali da rezultati do kojih su došle devojke FK BSK Borča, samo sopstvenim radom, bez ičije pomoći, doprinose da se prave pozitivni pomaci kad je ženski fudbal u pitanju.

Marija Lazović, bivša fudbalerka a sada menadžer tima, kaže da ekipu sačinjavaju devojke od 15 do 27 godina, učenice, studentkinje i zaposlene, koje radne obaveze usklađuju sa treninzima. Najavila je od jeseni osnivanje škole fudbala.

Prijemu su prisustvovale Nevena Miladinović, najmlađa u ekipi i Sanja Marković, golman, kao i Jovan Vasić, novi generalni sekretar FK BSK Borča. U Srbiji postoji 12 ženskih fudbalskih ekipa.