Gradska čistoća podelila 3.000 besplatnih kanti

“Gradska čistoća” podelila je danas 3.000 besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada u okviru akcije u naseljima sa individualnom izgradnjom, na teritoriji opština Zvezdara, Palilula i Rakovica.

Kante su podeljene u delu naselja Mirijevo, Sunčev breg i Borča, a stanovnici tih naselja su u obavezi da dobijene kante ostavljaju ispred svojih kapija kako bi ekipe “Gradske čistoće” mogle da ih isprazne.

Pražnjenje kanti se obavlja jednom nedeljno, počev od 6.30 časova, i to danima posebno određenim za svako naselje, o čemu će sugrađani na licu mesta biti obavešteni.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović istakao je da je, uprkos kišnom vremenu, jutros nastavljena akcija podele besplatnih kanti domaćinstvima, zapremine 240 litara.

“Cilj je da se ovom akcijom obuhvate sva individualna domaćinstva u gradu Beogradu. Pre svega da se kantama obezbede domaćinstva u uskim ulicama, koja su do sada morala smeće da nose i više stotina metara do prvog kontejnera”, kazao je Bogdanović za Pink.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a u uskim ulicama, zbog nemogućnosti postavljanja kontejnera, da se sugrađanima olakša izbacivanje komunalnog otpada.

Takođe, tehnologija odvoženja smeća iz individualnih kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja “divljih” deponija u Beogradu.