Ivan iz Borče sam pomaže beskućnicima: Neću samo da okrenem glavu

Ivan Stanimirović (26) prikuplja odeću i novac koji će dati beskućnicima.

Ivan Stanimirović nije želeo skrštenih ruku da gleda kako se beskućnici muče da na ulicama preguraju još jednu zimu. Mladić iz Borče prikupio je za dve nedelje jakne, farmerke, dukserice i majice, pa i novac za ljude bez krova nad glavom.

– Na putu do posla, u autobusu sam video deku beskućnika kako stoji… Loše je izgledao i to me baš pogodilo. Prišao sam i dao mu hranu. Video sam da mu je kapa pocepana, a bilo je baš hladno. Dao sam mu svoju kapu i šal – priča Ivan (26). Potom je, kaže, pomišljao kako za ljude koji žive na ulici niko ne mari.

– Prepušteni su sami sebi… Morao sam da uradim nešto. Stari su i sami… Pa, šta fali da i oni imaju nekog da im pomogne – priča Ivan.

Preko Fejsbuka je pozvao sugrađane da izdvoje staru odeću ili nešto novca. A on će da uradi sve ostalo.

– Javlja mi se mnogo ljudi. Svaki treći među njima zaista i priloži nešto, a tek njih par je dalo novac za sredstva za higijenu ili da dam beskućnicima neki dinar – priča Ivan, zaposlen u GSP-u i student Fakulteta za trgovinu i bankarstvo. Sakupljenu pomoć čuva u sobi.

– Najveći problem je to što po sve stvari idem sam. Sednem u kola i obilazim ljude koji su me zvali – kaže Ivan.

Većinu stvari će za koji dan odneti u Prihvatilište u Kumodraškoj, gde su i zaposleni bili iznenađeni njegovim trudom.

– Deo ću lično dati beskućnicima koje sretnem. Oni imaju štekove po gradu, voleo bih da ih sve nađem. Sestra će napraviti i dosta hrane, pa ću sve nositi odjednom… Nadam se da će im bar malo značiti – kaže Ivan.

Kako se priključiti Ivanu u akciji
Ako imate nešto od garderobe koja vam više ne treba – jakne, farmerke, dukseve, džempere, majice, čarape ili nešto od obuće, javite se Ivanu telefonom na 060/0888-535, mejlom na tramvajzurka@gmail.com ili ga kontaktirajte preko Fejsbuk profila. Svaka pomoć je dobrodošla.