Jovanovski pobedila Šafarovu

17. januara 2013. (Beta) – Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je u četvrtak pobedila 17. teniserku sveta Čehinju Luciju Šafarovu sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

Jovanovski će u trećem kolu igrati protiv 42-godišnje japanske teniserke Kimiko Date-Krum.

Teniserke su na početku meča osvajale gemove na svoj servis, sve do petog, kada je Šafarova uspela da oduzme servis protivnici, nakon čega je ubrzo povela sa 4:2. Jovanovski je nakon toga zaigrala bolje, u osmom gemu napravila je brejk i izjednačila, a posle gema na svoj servis povela je sa 5:4.

Nakon toga obe su bile sigurne prilikom svojih servisa, ali je srpska reprezentativka u 12. gemu uspela da napravi brejk i posle 57 minuta povede u meču.

Srpska teniserka je dobro počela drugi set, napravila je brejk u drugom gemu i ubrzo povela sa 3:0. Teniserke su posle toga osvajale gemove na svoj servis, ali je Šafarova u devetom uspela da napravi brejk i smanji na 4:5.

Jovanovski je, ipak, uspela da odbije nalet Čehinje, u 12. gemu napravila je brejk i posle dva sata igre obezbedila plasman u treće kolo.