KOLIKO JE BORČA BEZBEDNA? Manje sudara, ali mnogo razbojništava, krađa, nasilja…

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je danas na tribini u Borči da je ozbiljno unapređena bezbednost saobraćaja na Zrenjaninskom putu, pošto na osnovu izveštaja Uprave saobraćajne policije, nije bilo poginulih na Zrenjaninskom putu u 2014. godini. Ministar unutrašnjih poslova, pak, nije zadovoljan bezbednošću građana Borče.

 Decembra 2013. započeta je realizacija projekata sanacije crnih tačaka na Zrenjaninskom putu, na tri nove raskrsnice postavljeni su semafori, kao i na nizu bočnih pravaca, što znači da je čitav potez Zrenjaninskog puta od Pančevačkog mosta do raskrsnice Ovča-Borča pokriven horizontalno-vertikalnom signalizacijom – istakao je Rafailović.

S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije zadovoljan bezbednosnim stanjem u Borči, pošto prema policijskim izveštajima postoje razbojništva, teške krađe, teške krađe na drzak način, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje droga u promet, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici…

– Stepen rešavanja slučajeva u prethodnoj godini bio je negde oko 38 odsto u Borči. To je nedovoljno. Bilo je i objektivnih problema, nedovoljan broj policijskih službenika, naselilo se više ljudi, stvarala su se nova naselja i policijska ispostava sa sedamdesetak službenika više nije ni blizu dovoljna – rekao je Stefanović koji je za novog načelnik policijske stanice u Borči postavio Srđana Lazića.

Stefanović je najavio povećanje broja policijskih službenika u Borči.

– Ne treba nam samo puko povećanje broja policajaca, treba nam i njihova obuka, a ne policajci koji će ruku pod ruku sa kriminalcima da građani to vide, sprema se mnogo jači Odsek unutrašnje kontrole policije i to će biti snažan instrument ministru policije u kontroli svih policijskih službenika – rekao je Stefanović.