LEVA OBALA DUNAVA DOBIJA SVOJU ZDRAVSTVENU STANICU Dom zdravlja za 70.000 Borčana

Stanovnici Borče će posle 30 godina dobiti pravi dom zdravlja i više neće morati da se leče u improvizovanoj ambulanti.

Naime, do sada su Borčani svoje zdravstvene probleme rešavali u administrativnoj zgradi opštine u „privremenom“ objektu koji pripada DZ “Dr Milutin Ivković – Palilula“. Grad je obezbedio uslove za izgradnju nove zgrade od 3.500 kvadrata, koja će sadržati sve moderne uslove za rad, a planira se da objekat bude gotov krajem 2017. godine.

21_1000x0
Trenutno postojeći kapaciteti zdravstvene zaštite su nedovoljni jer prostor u kome je smešten dom zdravlja nema uslova.

– Presrećni smo što će konačno biti realizovana naša višedecenijska želja. Prvi put su opredeljena sredstva i imamo podršku grada da se zgrada i napravi. S Gradskim zavodom za javno zdravlje smo definisali šta je sve potrebno od medicinskih uslova stanovnicima leve obale Dunava. U novoj zgradi biće sigurno i do 70.000 pacijenata. Nadam se da će realizacija projekta biti praćena i jačanjem kadra u tom objektu – kaže direktorka DZ „Palilula“ dr Slavica Milošević Kalezić.
U novom domu zdravlja biće zastupljene sve specijalističke službe zajedno s oftalmologom i ORL službom, istakao je Aleksandar Stefoski, zamenik sekretarke za zdravstvo. On je dodao da se još uvek skuplja dokumentacija i bira lokacija za objekat, ali da se nadaju da će se sa radom početi u narednoj godini.
DZ „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli, pored novog objekta, može se pohvaliti i akreditacijom najvećeg stepena, najmodernijom laboratorijom i najsavremenijim aparatima za neke dijagnostičke procedure.