MIHAJLOVIĆ: Otvaranje mosta Zemun-Borča u decembru

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je u petak (13. juna 2014. godine) da će most Zemun–Borča biti otvoren u decembru ove godine, objavljeno je na sajtu Vlade.

Mihajlović je tokom obilaska gradilišta mosta Zemun–Borča istakla da je to trenutno jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima, i najavila da će do kraja godine biti izgrađena i pristupna saobraćajnica od novosadskog puta u Zemunu do zrenjaninskog puta.

Potpredsednica Vlade je navela da će do kraja jula most biti potpuno spojen, i ukazala na to da je desna traka mosta u pravcu od Zemuna prema Borči već spojena i da je ostalo da se izgradi još približno 150 metara mosta, na levoj traci.

Ona je dodala da su projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture u Srbiji vredni nekoliko milijardi evra, a samo projekti u Beogradu koji se realizuju u saradnji sa državom vrede više od 600 mil EUR.

Mihajlović je naglasila da projekat izgradnje mosta Zemun–Borča ima mentora iz Ministarstva koji je zadužen za njegovu realizaciju, kao i da su imenovani mentori i za druge projekte u tom resoru. Prema njenim rečima, to će biti stalna praksa u narednom periodu kako bi se ubrzala gradnja.