Možete peške preko Pupinovog mosta!

Pupinov most “broji sitno”, pišu “Novosti”. Radnici na prilaznim saobraćajnicama, kao i na samoj saobraćajnici koja će povezati Borču i Zemun obavljaju poslednje radove pred otvaranje novog pravca, kojim i pored istaknute zabrane, pojedini pešaci već prolaze.
Promakne i po neko vozilo, najčešće teretnjak, a jedan odvažni sugrađanin je čak uspeo i da ponese titulu prvog skakača s mosta.

Do najavljenog svečanog otvaranja ostalo je manje od mesec dana. Asfalt se uveliko u tri trake u oba smera proteže od “lakat krivine” do mosta. Urađeni su: pešačke staze, ivičnjaci, šahtovi i slivnici, postavljeni semafori…

Završena je nova raskrsnica sa semaforima sa Ulicom cara Dušana, koju je bilo neophodno prilagoditi i proširiti jer se ovde pun profil severne tangente ukršta sa dve trake Batajničkog puta.

Zrenjaninska petlja do 7. decembra
Izvođač sa mostovskim konstrukcijama je kineska kompanija CRBC, dok je prilaze gradio “Ratko Mitrović-niskogradnja”. U okviru prilaza se trenutno gradi i zrenjaninska petlja, a rok za završetak posla je do 7. decembra, jer sve mora da bude spremno za najavljeno otvayranje Pupinovog mosta, sa prilazima i delom tangente do Zrenjaninskog puta.
Izvedena su ostrva sa ulivne i izlivne trake, a urađeno je i razdelno ostrvo između pravaca na Batajničkom putu.

Kao i prilazi, i most poslednjim potezima majstora dobija konačan izgled.

Trake u oba smera su asfaltirane, postavljena je razdelna betonska ograda, kao i metalna ograda duž pešačke staze.

Neimari trenutno dovršavaju prelaz s mosta na kolovoz, posipaju tucanik i pripremaju za asfaltiranje pojedine deonice trotoara.

Radnici su angažovani i ispod mosta gde marljivo po kosini obale slažu betonske kocke kako bi ojačali teren, pišu “Novosti”.