Održano opštinsko takmičenje recitatora Palilule

Na 55. Gradskom takmičenju recitatora dece i mladih Beograda opštinu Palilula predstavljaće naša Nina Marić.
Prošle nedelje na opštinskom takmičenju koje je održano u OŠ Rade Drainac gde su učešće uzele sve osnovne škole sa najveće beogradske opštine Nina je jednoglasno izabrana za predstavnika Palilule, a recitovala je stihove Dušana Radovića “Razbojnik Kađa i princeza Nađa”.
Na odlično organizovanoj manifestaciji u projekcionoj sali OŠ Rade Drainac, direktorka ove škole Slavica Zajić Smiljanić nam je iznela svoje utiske.
 
– Drago mi je da smo još jednom uspešno odgovorili zadatku i na najbolji način organizovali ovo takmičenje, kao i da su se deca i njihovi nastavnici, a i mnogobrojni gosti prijatno osećali u školi Rade Drainac. Zadovoljstvo je još veće jer posle dužeg vremena imamo predstavnika naše škole na smotri najboljih recitatora na gradskom takmičenju. U izuzetno oštroj konkurenciji između više od stotinu dece koji su učestvovali, čast nam je da je Nina Marić izabrana da predstavlja našu opštinu. Moram da pohvalim i učiteljice koje su pripremale Ninu, a radi se o Slađani Pešić i Jeleni Stevanović – završila je Slavica Zajić Smiljanić.
Gradsko takmičenje biće održano pod pokroviteljstvom grada Beograda, a organizatori su Savez kulturno umetničkih društava Beograda i Prijatelji dece Beograda