Otvorena obilaznica Zemun – Borča – Pančevo i novih 4,3 km puta

Reč je o deonici od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne dužine oko 4,3 kilometaraReč je o deonici od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne dužine oko 4,3 kilometar

Otvaranje-obilaznice-zemun-pancevo

Danas je zvanično otvoren deo pristupne saobraćajnice za Pupinov most, od Ovčanskog do Pančevačkog puta.

Reč je o deonici od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne dužine oko 4,3 kilometara.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru 2014. godine.

Glavni izvođač radova na tom projektu je bila kineska kompanija CRBC, a podizvođač domaća firma MBA Ratko Mitrović-niskogradnja koja je bila angažovana na izgradnji pristupne saobraćajnice.

Tan2015-12-27_105731840_0

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče. Severna tangenta počinje saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta. Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca – od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.

Otvaranju su prisustvovali premijer Vučić, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.