Ovo je od sutra Pupinov most

Most Zemun-Borča od sutra će i zvanično biti nazvan “Mihajlo Pupin”.
Odbornici Skupštine grada na sutrašnjoj sednici trebalo bi da izglasaju ovu odluku, koju je pre njih potvrdila Komisija za imenovanje trgova i ulica, ali i Gradsko veće.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je pre nekoliko dana da će most otvoriti srpski i kineski premijer najverovatnije između 16. i 19. decembra.
Most Zemun-Borča preko Dunava, koji se gradi od oktobra 2011. godine, dugačak je 1,5 kilometara i imaće 21,6 kilometara pristupnih saobraćajnica. Glavni raspon mosta dug je 362 metra.
Inače, na dnevnom redu sutrašnje Skupštine grada naći će se predlog odluke o uslovima i načinu raspolaganja stanovima izgrađenim prema projektu izgradnje 1.100 stanova u Beogradu.

 Odbornici će se izjašnjavati i o administrativnim taksama, organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada.

 Biće reči i o Predlogu promene osnivačkog akta JKP “Beogradvode”, JKP “Beograd-put” i “Zoološki vrt”, kao i o Predlogu odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja „Jugokoncert”.

Odbornici će odlučivati i o nekoliko predloga planova detaljne regulacije od značaja za grad.
Na dnevnom redu naći će se i predlozi akata o kojima će odbornici odlučivati po skraćenom postupku. Odlučivaće o Predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora.