Planić: Lopta nije prešla liniju!

Novi Pazar nije postigao tri gola u Borči i nezasluženo mu je pripisana pobeda! Tako kaže bek Petar Planić, koji je u odlučujućem momentu bio ma manje od metar od gol-crte, ragujući na pokušaj dodavanja Irfana Vusljanina u sredinu peterca.

– Nije bio gol. Oštećeni smo – kaže Planić!

Defanzivac BSK objasnio je šta se dogodilo u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

– Neko je od naših igrača napravio grešku na sredini terena, usledio je kontranapad Novog Pazara i pokušaj Vusljanina da gurne loptu u peterac. Reagovao sam, uklizao i zakačio sam loptu, ali ona nije prešla gol liniju. Pomoćni sudija nije bio u dobroj poziciji i nije dobro video situaciju, ali je, ipak, pokazao da je Novi Pazar postigao gol.
Neobično je što u ovakvoj situaciji niko od fudbalera iz Borče nije protestovao, pokušao da ubedi sudiju da promeni odluku.

– Šta je vredelo juriti sudiju, protestovati, praviti cirkus. Ništa ne bismo promenili, a verovatno bismo dobili nekoliko žutih kartona. Oštećeni smo, ali to niko sada ne može da promeni – kaže Petar Planić.
Televizijski snimak nije otkrio šta se tačno dogodilo. Jasno je da je Planić promenio lopti smer i da je Bošković uspeo da je izbaci iz mreže, ali se ne vidi da li je prešla gol-crtu.