Porodica iz Borče ostala bez krova u požaru

Petočlana porodica Šašić iz beogradskog naselja Borča ostala je bez smeštaja nakon što su im u požaru izgoreli krov i sprat kuće u Ulici Ovčanski put 93a, a prizemlje poplavljeno tokom gašenja vatre.
Kako su članovi porodice kazali agenciji Beta, požar je izbio sinoć oko 22 sata, a sumnja se da su uzrok neispravne instalacija ili problem u odžaku.

U kući je živelo pet članova porodice Šašić.

Vatrogasne ekipe došle su na mesto događaja 10 minuta nakon poziva, a odmah zatim pojavila se i ekipa Elektrodistribucije Beograd i policija.

“Istrčali smo iz kuće u papučama i sklonili se kod komšija. Napolju minus, pola metra snega, a mi u papučama i džemperima nemoćno gledamo kako nam gori kuća. Još ne mogu da prestanem da plačem. Deca su mi se jako uplašila. Evo i danas, svakog trenutka mislimo kako će opet da počne da gori”, kazala je Mira Šašić.

Ona je dodala da radi kao spremačica, njen muž je traktorista i da su zajedno podigli kredite kako bi obezbedili sebi krov nad glavom.

“Sada smo preko noći ostali bez svega. Ovo je zaista strašno. Ne dao Bog nikome ovo što smo mi doživeli”, kroz suze je kazala Mira Šašić.

Porodica Šašić iz Borče danas nema ni struju ni vodu. Zbog vatre cevi za vodu su popucale i celo prizemlje je poplavljeno, kao i kreveti, ormari i drugi nameštaj. Dečije sobe i sva garderoba izgoreli su u požaru.

Šašići su noć proveli budni u prizemlju izgorele i poplavljene kuće jer, kako kažu, nisu hteli nikome da smetaju i budu na teretu.