PUTOKAZ ZA “NIGDE”: Biciklisti obeležili stazu bez početka i kraja na Pupinovom mostu

Beogradski biciklisti sinoć su na Pupinovom mostu obeležili novu biciklističku stazu koja se, zbog lošeg urbanističkog plana, završava u njivi na levoj obali Dunava, ili kako iz udruženja “Ulice za bicikliste” kažu: u sred ničega. Postavljanjem table na kojoj piše samo “Nigde”, biciklisti pokušavaju da skrenu pažnju gradske uprave na ovaj problem.

Biciklisti će, kako kažu, znak skinuti da ne bi zbunjivali druge vozače dvotočkaša, ali će nastaviti da šalju gradskoj upravi pitanja o ovoj stazi.

– Kada će se graditi nastavak ove biciklističke staze? Kada ćemo dobiti plan detaljne regulacije na kome ćemo moći da vidimo kuda će tačno ići put za Borču? I zašto projektanti nisu biciklističku stazu planirali preko ili duž nasipa ka naselju Crvenka, Kotežu, Krnjači i Pančevu, jer Generalni urbanistički plan tuda predviđa primarni biciklistički koridor? – pitanja su biciklista iz ovog Udruženja.

 Trenutno sa Pupinovog mosta, nakon prelaska na levu obalu, može se sići isključivo stepenicama, što znači da bicikl morate da nosite.

 – To je jasan znak da se prilikom gradnje nove saobraćajnice, na bicikliste uopšte nije mislilo – ocenjuju iz Udruženja.