Radovi na teritoriji Malog Zbega!

U Malom Zbegu u poslednje četiri godine izgrađen je kolektor i kanalizacioni prsten oko naselja, čime su stvoreni i uslovi za dalje priključivanje sporednih ulica i domaćinstava na mrežu. 

Za dve radne sezone priključeno je više od 80 kuća, a do kraja ove godine taj broj trebalo bi da bude znatno veći. Iako se trude da što pre postave kanalizacione cevi, radnici se na terenu suočavaju sa različitim problemima, što se ponekad odražava i na život stanovnika.
Teška mehanizacija stigla je i u sporedne ulice Malog Zbega, kako bi se kanalizacione cevi postavile do svake kuće. Osim što se provlače između ograda i kapija, kao kroz iglene uši, radnici se svakodnevno bore i sa ćudima podzemnih voda, čiji je nivo izuzetno visok u ovom kraju, pa je i sam teren težak za rad.
Deo cevi, koji je oštećen prilikom radova, mora da se zameni, utvrdila je ekipa Beogradskog vodovoda na terenu. Ali da potrošači ne bi bili dugo bez vode, na nekoliko lokacija ugradili su zatvarače i omogućili njihovo snabdevanje.
U Beogradskom vodovodu kažu da će u slučaju ponovnih isključenja, što ne bi trebalo da se desi, jer ekipe na terenu saniraju mrežu, ponovo poslati cisterne sa vodom za piće.
Takođe napominju i da će, kolovoz i trotoar, koji su zbog radova oštećeni biti vraćeni u prvobitno stanje, dok se za detalje o rokovima, građani mogu obratiti izvođaču radova na kanalizaciji.

 

Izvor: Studio B