Radovi u toku! Srušen deo Pančevca, velike gužve na prilazu ka mostu

Zbog rušenja dela mostovske konstrukcije, koje se obavlja u okviru izgradnje pristupne rampe na Pančevački most iz Bulevara despota Stefana, od sinoć u 22 časa do nedelje u ponoć za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara despota Stefana ispod Pančevačkog mosta.
Uključenje na Pančevački most biće moguće samo iz Bulevara despota Stefana i to iz smera Višnjičke i Ulice Mije Kovačevića.

Teretnim vozilima zabranjeno je skretanje iz Dunavske ulice u Ulicu klanički kej. Obavezna trasa za teretna vozila koja dolaze iz Dunavske ulice jeste: Dunavska ulica – novoizgrađena saobraćajnica ispod Pančevačkog mosta – Ulica Vuka Vrčevića – Višnjička ulica.

Zbog ovih radova došlo je do sledećih privremenih izmena režima saobraćaja:
– Onemogućeno je uključenje na Pančevački most iz Bulevara despota Stefana iz smera centra grada i iz Ulice Dragoslava Srejovića. Isto tako zabranjeno je iz Bulevara despota Stefana produžiti pravo prema Višnjičkoj ulici ispod Pančevačkog mosta, kao i iz Višnjičke ulice produžiti pravo prema centru grada kroz Bulevar despota Stefana ispod Pančevačkog mosta; – Ulica klanički kej, na delu između Bulevara despota Stefana i Venizelosove, jednosmerna je od Bulevara despota Stefana ka Venizelosovoj, a Ulica mitropolita Petra, na delu između Dragoslava Srejovića i Jaše Prodanovića jednosmerna je od Dragoslava Srejovića ka Jaše Prodanovića;

– Vozila koja Bulevarom despota Stefana dolaze iz smera centra grada da bi se uključila na Pančevački most upućuju se na alternativnu trasu: Bulevar despota Stefana – Mitropolita Petra – Dragoslava Srejovića – kružni tok „Bogoslovija” – Mije Kovačevića – Bulevar despota Stefana – Pančevački most;

– Vozila koja Bulevarom despota Stefana dolaze iz smera centra grada da bi se uključila u Višnjičku ulicu upućuju se na alternativne trase: Bulevar despota Stefana – Mitropolita Petra – Dragoslava Srejovića – kružni tok „Bogoslovija” – Mije Kovačevića – Višnjička, kao i Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Venizelosova – Klanički kej – Vuka Vrčevića – Višnjička;

– Vozila koja se kreću od Višnjičke ulice prema centru grada upućuju se na alternativne trase: Višnjička – Vuka Vrčevića – Dunavska – Knežopoljska – Venizelosova – Cvijićeva – Bulevar despota Stefana, kao i Višnjička – Mije Kovačevića – kružni tok „Bogoslovija” – Dragoslava Srejovića – Bulevar despota Stefana. Alternativni pravac je i Višnjička – Mije Kovačevića – „Bogoslovija” – Mije Kovačevića – Ruzveltova.

Za saobraćaj je i dalje zatvorena prilazna konstrukcija Pančevačkom mostu iz Ulice Dragoslava Srejovića.

prilaz na most iz pravca Karaburme foto: Knežević

                                                               

Tokom izvođenja ovih radova, vozila javnog gradskog prevoza sa linija 16, 23 i 35 u oba smera kretaće se delimično izmenjenom trasom: Bulevar despota Stefana – Mitropolita Petra – Dragoslava Srejovića – kružni tok „Bogoslovija” – Mije Kovačevića – Višnjička i dalje redovnim trasama.

Vozila javnog gradskog prevoza sa linija 43, 95 i 96 od centra ka Pančevačkom mostu kretaće se: Bulevar despota Stefana – Mitropolita Petra – Dragoslava Srejovića – kružni tok „Bogoslovija” – Mije Kovačevića – Bulevar despota Stefana – Pančevački most i dalje redovnim trasama, a u suprotnom smeru vozila sa ovih linija ne menjaju trasu.

Vozila sa linija 33 i 48 u smeru ka terminusu ispod Pančevačkog mosta voziće trasom: Starine Novaka – Cvijićeva – Venizelosova, a u suprotnom smeru redovno.

Vozila javnog gradskog prevoza sa linija 101, 104, 105, 106, 107 (vikendom) i 108 će u smeru ka perifernim terminusima će nakon izlaska iz okretnice „Omladinski stadion” saobraćati sledećim ulicama: Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića i Bulevarom despota Stefana do Pančevačkog mosta i dalje redovnim trasama, a u suprotnom smeru vozila sa ovih linija ne menjaju trasu.

danas je ovako izgledao prilaz na Pančevački most Foto: Knežević

Od ponedeljka, 23. jula, za saobraćaj će biti otvoren deo Bulevara despota Stefana ispod Pančevačkog mosta, ali će i dalje biti onemogućen pristup Pančevačkom mostu preko prilazne konstrukcije iz Ulice Dragoslava Srejovića.

Iz Sekretarijata za sobraćaj mole sve vozače da poštuju postavljene saobraćajne propise i signalizaciju.