U BORČI ODRŽAN TURNIR „TROJKA IZ BLOKA“(Video)

Humanitarni turnir u šutiranju trojki „Trojka iz bloka“ održan u Borči, namenjen prikupljanju sredstava za sanaciju štete od poplava u gradovima po Srbiji, opravdao je očekivanja i potvrdio više puta iskazanu humanost građana Palilule.


U organizaciji humanitarne organizacije „Srbi za Srbe” i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, turnir je održan u subotu, 21. juna na terenima OŠ „Jovan Ristić“.
Turnir su otvorili predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.
„Trojka iz bloka“ okupila je u Borči preko 300 učesnika svih uzrasta koji su šutirali na koš za poplavljene sunarodnike. Prikupljeno je 100.300 dinara zajedno sa sredstvima sponzora turnira.
Doprinos turniru dali su sportisti, Milivoje Ćirković, nekadašnji fudbaler „Partizana“ i reprezentacije, Bojan Janić, donedavno kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije i Nedeljko Jovanović, bivši jugoslovenski reprezentativac u fudbalu, Rvački klub „Pobednik“ iz Borče i Borilački klub MMA „Car Dušan Silni“ iz Beograda.
Građanima i sportistima na humanoj manifestaciji pridružili su se sveštenici iz Borče i Ovče.
Pored opštine Palilula sponzori turnira bili su firma „Ravero“, kafei „Ragina glava“ i „Eho“ i „Auto keš“ centar, svi iz Borče.
Pored nadmetanja u šutiranju za tri poena nastupili su i hip-hop izvođači Škaba – Beogradski sindikat, MC Grasshopper-a i lokalni rep izvođači Mand, Ukov, Nina i Uncle Joe-a, i sastavi LCC i RVG, takođe sa leve obale Dunava.
Tokom celog turnira za miks-pultom bio je jedan od najpopularnijih beogradskih DJ-eva DJ Voice.
Do kraja godine održaće se još nekoliko turnira „Trojka iz bloka“ i svi će biti namenjeni prikupljanju sredstava za poplavljene. Dva najmasovnija biće turniri – 9. avgusta u Guči i 26. avgusta na centralnom terenu košarkaša „Partizana“ na Kalemegdanu, kao i nešto kasnije tri turnira u dijaspori u Sidneju, Nirnbergu i Vankuveru, saznali smo od Miloša Simovića, člana humanitarne organizacije „Srbi za Srbe.