Borčani ogorčeni zbog divlje gradnje: Terasama ulaze u pešačku zonu, lokalima zagrađuju bandere

Žiteljka Borče javila se našoj redakciji, jer je, kako kaže revoltirana i ogorčena jer niko “ne sprečava divlju gradnju u ovom kraju”.

– Iako smo već navikli da budemo tretirani kao građani drugog reda, ova divlja gradnja je vrhunac javašluka i bezobrazluka pojedinih persona koje sebe nazivaju investitorima – priča Emilija B.

Emilija B. kaže za “Blic” da je “sticajem okolnosti uključena u priču investitora koji je pre 11 godina gradio “zgradu humanu za život, dvorište u kome je zasađena vrba, postavljena česma, betonirana staza, parking”.

– Taj naš parking je zauzet automobilima susedne zgrade koja ima oko 10-15 ne stanova, već šupa, dok se stanari naše zgrade, gde stignu tu i parkiraju, što je tužno. Nije u redu da osoba koja je gradila tu zgradu misli samo na profit od prodatih i izdatih stanova, a ne o ljudima koji će tu živetu – priča ogorčena Emilija B.

Žiteljka Borče revoltirana je na opštinske i gradske čelnike, što su tu gradnju “širokogrudo” omogućili.

– Ljudi terasama ulaze u pešačku zonu, lokalima, objektima zagrađuju uličnu banderu. Dok grade zgradu, ne postoji tabla na kojoj piše ko je investitor, izvođač radova, rok početka i završetka radova, broj građevinske dozvole – dodaje ona.

Emilija B. kaže da je sve to “nepravda, jer niko od vlasti ne zaustavlja divlju gradnju”.

– Iako se povremeno stopira ova gradnja, ubrzo se ponovo nastavlja, valjda da se zamažu oči građanima – ističe žiteljka Borče.

izvor Blic