BSK – Kako prekinuti katastrofalan niz protiv šampiona? Sznajmo sutra u 13h na Špinjati

Uoči starta prolećnog dela šampionata i duela sa jesenjim prvakom Partizanom, trener BSK-a Nebojša Milošević podsetio na negativan bilans sa crno-belima, ali se i nada da je konačno došlo vreme i za neko iznenađenje.

Trener fudbalskog kluba BSK Borča Nebojša Milošević izjavio je danas da je njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Partizana “apsolutni autsajder”, ali da će pokušati da zasluži sportsku sreću.

“Šta reći o protivniku koji nas je sedam puta pobedio u poslednjih sedam utakmica, uz gol razliku 21:2.

Gledajući pozicije na tabeli, apsolutni smo autsajderi i ne opterećujemo se rezultatom. Ali, pokušaćemo da pozitivnim pristupom zaslužimo sportsku sreću”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

BSK će sutra od 13 sati u Borči igrati protiv aktuelnog šampiona Partizana i to će biti prva utakmica prolećnog dela šampionata. Ostali mečevi igraju se u sredu.

Milošević je rekao da njegovi igrači imaju veliki motiv da i sledeće sezone igraju u Super ligi.

BSK će se boriti za opstanak, pošto se nalazi na 13. mestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova.

“Nastavak sezone biće maratonska bitka. Čeka nas 15 iscrpljujućih kola, a naš kvalitet, znanje i volja doći će pred ogledalo početkom juna kada budemo svodili račune. Koncentrisani smo, motivisani i posvećeni i od toga nećemo odstupati, a da li će nam to pomoći – videćemo”, rekao je Milošević.

On je istakao da njegovim igračima nedostaje samopouzdanje, ali da se nada da će ekipa uspešno završiti sezonu.

“Raspored do kraja je specifičan i moramo da budemo strpljivi. Imamo mnogo mana, ali i vrlina i nadam se da ćemo na kraju sezone imati razloga da se radujemo. Mojim igračima nedostaje samopouzdanja jer oni mogu mnogo više nego što i sami znaju”, rekao je Milošević.

Kapiten BSK-a Aleksandar Radunović rekao je da žali sto će se ekipa boriti za opstanak u Super ligi i dodao da ona protiv Partizana nema imperativ pobede.

“Sve je moglo da izgleda drugačije. Drago mi je što polusezonu otvaramo protiv šampiona, nećemo imati imperativ pobede, ali moramo da pokažemo da velika bodovna razlika izmedju nas nije realna. Daćemo sve od sebe kako bismo napravili dobar uvod u prolećni deo sezone”, rekao je Radunović.

Tokom zime BSK je napustilo 13, a došlo je 14 igrača. Ekipa je na pripremama odigrala devet utakmica i nijednu nije izgubila.