Da li je Borča deo Beograda?

Prvobitno zvanično saopštenje Sekretarijata za javni prevoz: Радови у Ивана Милутиновића
Због најављених радова на реконструкцији водоводне мреже у Улици Ивана Милутиновића у Борчи, од 12. до 20. октобра доћи ће до измена на траси аутобуса 95, 104 и 105Л, саопштавају из Секретаријата за јавни превоз.

Potom je stiglo i novo obaveštenje o produžetku radova.
Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Ivana Milutinovića u naselju Borča u periodu od 12.10. do 31.12.2022. godine doći će do promena linija javnog prevoza.
Ali umesto novogodišnjeg poklona stiglo je još jedno odlaganje i obaveštenje da će autobusi vrate na staru trasu 09.01.2023.

Da li je Borča deo Beograda?

Jutros smo u 6:45h bili na stanici Milana Ajvaza da svećano doćekamo 95, ali autobusu ni traga ni glasa, niti je postavljeno novo obaveštenje o izmenema saobračaja.
Pozvali smo Beokom servis koji nije radio u to vreme. Oko 8h smo dobili informaciju od Beokoma da se autobusi od danas vračaju na redovnu trasu i oni su nas uputili na Sekretarijat za javni prevoz od kojih smo dobili informaciju da će se u toku dana autobusi vratiti na redovnu trasu ….

Stanovnici Borče se sa pravom pitaju da li su oni građani drugog reda, pošto je gradonačelnik Aleksandar Šapić je javno izjavio da se svi radovi izvode u roku. Možda je on u pravu pošto on kao i mnogi drugi levu obalu Dunava ne smatraju Beogradom. Da li će Borča i okolna naselja postati deo Beograda i kada videćemo u narednom periodu, a do tada možda se autobusi i vrate na redovnu trasu??? Da da li će to biti na Svetog Stefana, Svetog Savu ili možda na Đurđevdan vreme će da pokaže. Sve u svemu svima kojima danas slave Svetog Stefana srećna slava i nemojte da zaboravite da gostima dobro objasnite (ako budete znali) gde da ćekaju autobus kada se budu od vas vračali u Beograd.

Da li je Borča deo Beograda?

1 comment

    • Zoran Vasić on 9. January 2023. at 17:38

    Drage komsije, imajte razumevanja za izvodnjace, podizvodjace, njihove nalogodavce i nadzorne organe – od 12.oktobra su bile takve vremenske prilike kakve nisu bile poslednjih stotinu godina i koje su prosto onemogucavale izvodjenje radova predvidjenom dinamikom i postovanje zadatih rokova. Svedoci smo da su bili primorani da vec vise puta te rokove prolongiraju iz svima razumnih razloga, te nema smisla da se posle tri meseca pitate kuda idu autobusi. Budite srecni sto imate priliku da udjete u njih posle samo kilometar dva pesacenja….

    Istini za volju danas 09.januara nisam video ni jednog radnika na trasi, ali sam video i ljude koji cekaju autobuse koji u skorije vreme nece stici – moralna obaveza mi je bila da im to kazem

Comments have been disabled.