Dobri Raša otvorio biciklistički poligon u Padinskoj Skeli

Dobri Raša je prethodnu godinu završio još jednom akcijom koja je za cilj imala dobrobit najmlađih. Nime, u četvrtak, 29. decembra Inkluzivno udruženje „Živi svoj san“ učestvovalo je u otvranju biciklističkog poligona spretnosti za decu u dvorištu OŠ „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli.

Dobri Raša otvorio biciklistički poligon u Padinskoj Skeli

Idejni pokretač akcije bila je Novosadska biciklistička inicijativa, a saradnici u realizaciji bili su UG „Ulica za bicikliste“ i Inkluzivno udruženje „Živi svoj san“ uz pomoć Kompanije Roma koja je sponzorisala celu akciju.

Iscrtavanje školskog sportskog terena i pretvaranje u poligon spretnosti trajalo je od 20. do 29. decembra, a u tom delu akcije učestvovali su učenici OŠ „Olga Petrov“ u okviru časova Tehnike i tehnologije koje podučava nastavnica Kristina Vukadinović.

Dobri Raša otvorio biciklistički poligon u Padinskoj Skeli

Na dan otvaranja biciklističkog poligona spretnosti održano je i prigodno takmičenje u kojem su učestvovali učenici ove osnovne škole, a najbolji takmičari osvojili su simbolične nagrade.

Ovaj biciklistički poligon spretnosti otvoren je u Padinskoj Skeli u OŠ „Olga Petrov“ jer škola poseduje bicikl za obuku osnovaca koji na opštinskim takmičenjima „Šta znaš o saobraćaju“ redovno osvajaju prva i druga mesta.

OŠ „Olga Petrov“ specifična je po tome što od ukupno 716 učenika čak četvrina njih dolazi iz socijalno ugroženih porodica (167 učenika). Ova škola održava nastavu za uzrast od petog do osmog razreda dok su učenici mlađih uzrasta rasuti po sedam područnih škola u bližoj okolini Padinske Skele.

Krajnji cilj jeste da se u OŠ „Olga Petrov“ napravi i saobraćajni biciklistički poligon kako bi učenici imali kompletnu saobraćajnu obuku.

Dobri Raša otvorio biciklistički poligon u Padinskoj Skeli