Danas je dan “D” za BSK na Karaburmi! Stadion OFK 17h

Još samo 90 minuta borbe ostalo je na terenima Jelen Superlige. Šampion se zna, to je Partizan, koji u Humskoj od 19 časova večeras slavi 25. titulu, a negde u to doba neko će još da slavi, a neko će i da tuguje.

Traži se, naime, uz Smederevo još jedan putnik u niži rang, a zanimljivo je da sva tri tima koja konkurišu za ispadanje iz elite gostuju danas – BSK iz Borče stiže na noge OFK Beogradu, Radnički iz Kragujevca ide Javoru, dok je Novi Pazar gost Hajduka iz Kule i svi mečevi počinju u 17 časova.

U najtežoj poziciji je BSK, jer mu ni pobeda danas ne garantuje opstanak, pošto ima najslabiji skor u trouglu sa Radničkim i Novim Pazarom. Kragujevčanima i Pazarcima, s druge strane, odgovara i remi na svojim mečevima, ali samo u slučaju da Borča izgubi na Karaburmi. U slučaju pobede Borčana nad “romantičarima”, a poraza Radničkog i Novog Pazara, u niži rang će Kragujevčani, zbog slabijeg međusobnog skora.

„Romantičari” (ne)će pustiti komšije!

Mnogi sumnjaju i skloni su tvrdnji da će OFK Beograd danas pustiti BSK iz Borče da slavi na Karaburmi kako bi taj klub ostao u eliti i sledeće sezone. Međutim, u svetlu najnovijih dešavanja na “Marakani” i činjenice da se Zvezda muči da dobije licencu za takmičenje u Evropi naredne sezone, pojavila se mogućnost da upravo mesto crveno-belih u Ligi Evrope zauzmu “romantičari”, ako budu petoplasirani na kraju sezone u JSL, ali i ispune uslove i dobiju licencu.