Darko Kovačević dolazi u Borču

Šef skauting službe grčkog Olimpijakosa Darko Kovačević prisustvovaće utakmici u Borči između domaćeg BSK i Partizana, u 16. kolu fudbalske Super lige Srbije.

Predstavnici Olimpijakosa uputili su zvaničan zahtev beogradskom klubu da Kovačević prisustvuje toj utakmici.

Utakmica između BSK-a i Partizana igraće se u utorak, 26. februara, a njom će početi prolećni deo prvenstva u Super ligi.

Kovačević, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, profesionalnu igračku karijeru završio je upravo u Olimpijakosu u maju 2009. godine, a nekoliko meseci kasnije prihvatio je poziv novog predsednika kluba Evangelosa Marinakisa da preuzme skauting službu.

Od Kovačevićevog imenovanja u šefa skauting službe, Olimpijakos je doveo reprezentativca Srbije Ljubomira Fejsu, upravo iz Partizana.

U klubu iz Pireja pored Fejse igra i nekadašnji napadač Crvene zvezde Marko Pantelić, a od srpskih fudbalera za tu ekipu nastupali su i Predrag Đordjević, Miloš Šestić, Ilija Ivić, Siniša Gogić i Miloš Marić.

Članovi Olimpijakosa bili su još i Aleksandar Katai, Filip Đuričić i Aleksandar Kovačević, međutim, njih trojica nisu igrali na zvaničnim utakmicama.