Klinac iz Borče Igor Sremčević dribla i asistira “kao pro igrač”

Ima samo 13 godina i 155 centimetara, ali je svojom košarkaškom veštinom skrenuo pažnju košarkaških stručnjaka koji prate utakmice mlađih kategorija. Mlađi pionir Košarkaškog kluba Borča Igor Sremčević kao šilo se probija kroz protivničke odbrane i nesebično asistira saigračima, a kada je potrebno ne ustručava se da sam realizuje napad. Navijači sa strane neretko dobace da je Sremčević lucidan i da “ima” poteze slavnog Aleksandra Đorđevića, ali Igora to ne usporava u dečačkim maštarijama.

– Trenirao sam karate, ali mi je dosadio. Prešao sam na košarku kada sam imao devet godina, na nagovor četiri godine starijeg brata Lazara, sada kadeta Borče. Zavoleo sam igru pod obručima, ali nemam idola. Sport doživljavam isključivo kao igru. Zato košarku i ne gledam često na televiziji, već mi je cilj da uživam na parketu – dečački iskreno objašnjava Igor Sremčević.

Čigrasti plejmejker najzaslužniji je što su mlađi pioniri Borče trenutno lideri u svojoj grupi takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Beograda. I ne samo to – jedan je od dvojice igrača među 60 klinaca u selektivnom pogonu KSS za 2000. godište, koji je prošao savezni kontrolni trening u regionu Beograda. Tako je prešao u grupu na spisku za regionalnu selekciju KSS.

– Na saveznim kontrolnim treninzima smo radili razne košarkaške elemente, kao i igru “jedan na jedan” i “pet na pet”. Drago mi je što sam uspeo da se nametnem, to mi je samo dodatni motiv da još kvalitetnije treniram.

Igor je aktivan i u svojoj školi “Stevan Sremac”. Pobedonosnim poenima sa linie slobodnih bacanja doneo je svojoj školi prvo mesto na Opštinskom takmičenju Palilule. Šesti je razred, ima šest treninga nedeljno i čvrsto stoji na zemlji.

– Nikada nisam razmišljao o tome kako bi bilo dobro da postanem zvezda jednoga dana. Važno mi je samo da se usavršavam i da kroz rad u klubu sa trenerom Banetom napredujem kao košarkaš – zaključuje Igor Sremčević.