Devojčica skočila sa Pančevačkog mosta

Renato Grbić, iskusni dunavski alas i spasilac brojnih nesuđenih samoubica – skakača s Pančevačkog mosta spasao je danas tinejdžerku iz Borče.

Ima 15 godina, a nijednu mlađu devojku nisam spasao iz Dunava – navodi Grbić.

Njega su radnici na obližnjoj šljunkari pozvali oko 15.30 sati, dok je bio u svom restoranu, i preneli mu da su upravo videli skok devojčice s mosta.

Kažu, devojčica je skočila verovatno zbog ljubavnih jada jer je skoku prethodila žučna svađa sa dečakom sličnih godina, i to nasred Pančevačkog mosta.

– Odmah sam otišao da je izvučem iz reke. Izgledalo mi je kao da je pad nije povredio: doplivala je do mog čamca dobrih 100 metara. U čamcu je plakala, vrištala i uporno ponavljala da želi da umre. Kada smo je izvukli na obalu, ogrnuli je ćebetom i dali joj čaj, rekla nam je da joj je drug poginuo pre dve nedelje. Lepo dete, nije mi izgledala kao da je pijana ili drogirana. Bila je u šoku, ali nisam primetio da je duševno bolesna, kao gotovo svi drugi koje sam izvlačio iz Dunava – priča Grbić.

Nakon što je devojčica izvučena na obalu, pre nego što je stigla Hitna pomoć, s njom je komunicirala alasova supruga Goca.

Njoj je tinejdžerka priznala da za četiri dana puni 16 godina, da ide u školu, ali je prećutala razlog zbog kog je pokušala da se ubije.

– Pitala sam dečka, koji je bio s njom, zašto ju je pustio da skoči. On se skamenio, nije rekao ni reč. Rekla mi je da joj je otac preminuo davno, pa sam joj savetovala da pozove majku, ali ona je molila da to ne činimo. Sve ovo me je veoma potreslo – kaže Goca Grbić.

Na svu sreću, tinejdžerka je pretrpela samo blaže povrede vrata.