Đorđević: Kako je došlo do fore „Budim se u Borči”

Borča je popularna po kapitenu Partizana Saši Iliću i teniserki Bojani Jovanovski, a sada i po Akselu Vicelu. Fudbaler Zenita je prihvatio šalu i u svlačionici pozirao sa natpisom “Budim se često u Borči“ na molbu saigrača Luke Đorđevića, koji je za “24 sata” ispričao kako je do toga došlo. 

ŠALA – Ova pošalica je zapravo izmenjena verzija pesme Džeja Ramadanovskog “Nijedne usne se ne ljube same”, a koja sadrži stihove “Budim se često u noći…”

– Nekoliko dana pre nego što mi je Vicel izašao u susret, bio sam u Borči sa mojim drugovima iz Budve. Bilo nam je lepo tamo i palo mi je na pamet da povodom toga uradim nešto zanimljivo. Pošalica “Budim se često u Borči” je fora Borčanaca, naravno, na pesmu Džeja i mislio sam da bi to bila idealno i uspelo je. Vicel je dobar momak i učinio je ono što sam tražio, mnogo sam mu zahvalan na tome-


Luka nije igrao fudbal u BSK kao njegov kolega iz reprezentacije Stefan Savić, ali ima društvo u Borči. On je karijeru počeo u Mogrenu i kada je stasao, prešao je u bogati Zenit, u kojem kao 18-godišnjak traži mesto u timu pored Danija, Hulka i Vicela.

– Mnogo sam napredovao od kada sam došao u Zenit, prevashodno mislim da sam sazreo kao fudbaler. A kada si svakodnevno okružen takvim igračima i trenerom poput Lučana Spaletija, moraš brzo da učiš. U početku sam često dobijao šansu, a kasnije su došli Vicel i Hulk, a Dani se vratio posle teške povrede i od tada sam manje-više na klupi. Dobro treniram i čekam svoju priliku – naglasio je Đorđević.

Napadač Zenita je prošlog leta došao u Sankt Peterburg, a dočekao ga je bivši reprezentativac Srbije Aleksandar Luković.

– Lune mi je mnogo pomogao i zahvalan sam mu na tome. Ostali igrači su takođe bili tu da pomognu, kao i stručni štab, tako da nisam imao previše problema – dodao je Đorđević.

Hulk je neverovatan
Zenit je odvojio 60 miliona evra ne bi li bivšeg napadača Porta doveo u klub, a to se Rusima posle šest meseci isplatilo. “Hulk je fantastičan igrač i mislim da bi u bilo kom klubu i ligi pravio razliku. Neverovatno je jak, brz, poseduje fantastičan šut, tako da bi ga sigurno svaki trener poželeo u ekipi”, divi se Đorđević Brazilcu.