Pobednička serija Nišlija prekinuta u Borči

Druga postava BSK u napadu stvorila je niz šansi i na kraju velika tri boda i tek drugi poraz Radničkog u prolećnom delu prvenstva – 2:1

Utakmica BSK i Nišlija može komotno poneti epitet derbija začelja u jesenjem delu prvenstva. Ali, kako su se stvari odvijale na terenu možemo konstatovati da je malobrojna publika u Vizelj parku, među kojima i pedesetak “meraklija”, videla odličnu fudbalsku predstavu.

Borčani su pred duel najavljivali drugačiju, ofanzivniju igru u odnosu na prethodne, a tako je i bilo. Druga postava u napadu stvorila je niz šansi i na kraju velika tri boda i tek drugi poraz Nišlija u prolećnom delu prvenstva.


Domaćini su poveli preko Živanovića, a kada je Aleksandar Jovanović izjednačio u 53. minutu činilo se da Radnički može i do istorijske šeste prvenstvene pobede u nizu.

Ipak, snove im je golom za pobedu BSK šest minuta pre kraja raspršio Rogač.

STRELCI: Živanović u 20, Rogač u 84. za BSK, A. Jovanović u 53. minutu za Radnički. Sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad) 8.
BSK: Danilović 7, Dunjić 7, Kovačević 6,5, Radunović 6,5, Božičić 7, Rogač 7,5, Živanović 7, Savković 7, Nuhi 7 (od 74. N. Jovanović -), Ajković 7 (od 83. Simović -), Đukić 6,5 (od 88. Planić -).
RADNIČKI: Kesić 7, Đorđević 7, Dragićević 6,5, Kolarević 6,5, Živković 7, Petrović 6,5, A. Jovanović 7, Pejčić 6, Škuletić 7, Ljubinković 6, M. Jovanović 7 (od 85. Dinić -)