Drugi čovek BSK-a: Igrači pijančili posle ispadanja

Dragomir Vasić, potpredsednik prvoligaša iz Borče, nije ostao nem na optužbe kapitena Aleksandra Radunovića.


Oglasio se odgovarajući na navode iz teksta pod naslovom Vasić „izbušio” Milojevića, objavljen 1. juna.
– Pošto sam prozvan da sam „bušio” trenera Milojevića u jesenjem delu, priznajem da sam izbušio rupu u koju sam za 20 godina, od kako sam u klubu, bacio između dva i tri miliona evra. Nikad, do ove godine, BSK nije ispadao u niži rang. Novac je potonuo u džepove pojedinih fudbalera i trenera, čast poštenima, kao što je „kapiten” Radunović, koji je Super ligu mogao samo da gleda da nije bilo BSK–a i nekih ljudi, koji po njegovoj konstataciji, nisu moji. Monolog „kapitena” obiluje neistinama – ljutito, kao ris, govori Vasić.

Je li istina da ste posle meča sa Hajdukom ušli u svlačionicu i prozvali više igrača?
– Jeste i na tom spisku bio je „kapiten” zbog loše igre i četvrtog uzastopnog poraza. Upitao sam ga zašto ne bude pošten i ne prizna šefu i saigračima da ne može da igra kvalitetno. Da li zbog godina, zbog operacije, nespremnosti, ili nečeg drugog? Odgovorio mi je da „ne sastavlja on tim”, a na to sam mu dodao da bi bilo poštenije da prizna da je biologija učinila svoje. Njemu se verovatno „igralo”, jer je najplaćeniji u timu. Uz put sam prozvao još nekoliko igrača zbog sabotiranja u igri, a ostalima sam se izvinio.

Preko tih reči ne bi smelo olako da se pređe?
– Da ne bi zamarao čitaoce, upućujem ih na fotografiju iz jednog beogradskog lokala gde se „fudbaleri” BSK-a vesele i zabavljaju posle utakmice pretposlednjeg kola BSK–Jagodina 1:2 i definitivnog ispadanja iz lige. Pri tom su isti igrači iskazivali nezadovoljstvo zbog nekih neizmirenih obaveza. Pitam se odakle im pare za alkohol. Možda iz kladionica ili iz nekih „drugih izvora”.