Najtraženiji vrtić u gradu nalazi se u Borči

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove završen je 22. maja, a pristiglo je 11.157 zahteva, što je za 3.127 manje nego prošle godine. Konačne liste primljenih mališana biće poznate sredinom meseca, najveće interesovanje vlada za predškolske ustanove Voždovac, Palilula i Čukarica, a najtraženiji vrtić u gradu je “Dunavska bajka” u Borči.

UPIS – U gradskoj upravi kažu da je velika navala i na vrtiće na Vračaru, u Altini, Batajnici i Resniku, ali da za svu decu ima dovoljno mesta.

– Konačne liste primljenih mališana biće istaknute u roku od dve nedelje u svim predškolskim ustanovama. Ako roditelji nisu zadovoljni, mogu da se žale centralnoj upisnoj komisiji, a nakon toga, ako je potrebno, i mešovitoj komisiji koju čine predstavnici grada i predškolske ustanove. Za to imaju rok osam dana – kaže Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kao i svake godine, postoje vrtići za koje su roditelji posebno zainteresovani, a razlog tome je, kako kažu u Sekreterijatu, činjenica da su neki objekti izgledom atraktivniji od drugih. Tako je “Dunavska bajka”, iako u Borči postoji još nekoliko vrtića, ubedljivo najpoželjniji u gradu.


– Naš prostor je komforan i moderan, a vaspitačice su pune entuzijazma i želje za usavršavanjem. Budući da smo mlada ustanova pretpostavljam da su ova dva razloga ključna za našu popularnost – kaže Olivera Stojković, rukovodilac ovog vrtića.

Uz izgled i dobar rad sa decom, roditeljima je važna i blizina vrtića.
– Jedni žele da im deca idu u najbliži, a drugi i najlepši vrtić. Dešava se da roditelji konkurišu u vrtićima u dve opštine, ali tada ih pozivamo da se opredele za jedan. Retkost je da mališani ne budu smešteni u neki od vrtića u opštini u kojoj žive – kaže Jovčićeva.

Roditelji su na zahtevu za upis dece mogli da navedu tri vrtića za koji smatraju da bi njihovom detetu najviše odgovarao i naznače željeni mesec upisa.