Jedan poginuo, jedan povređen

Tokom noći u Beogradu jedna osoba je poginula prilikom pada sa Pančevačkog mosta, dok je jedno lice povređeno kao pešak u saobraćaju

Mladić star oko 25 godina koji je, prema prvim saznanjima, skočio sa Pančevačkog mosta sinoć oko 19.30 časova, zadobio je povrede kojima je podlegao i konstatovana je njegova smrt, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Na uglu ulica Plivačke i Bratstva i jedinstva u Borči dvadesetak minuta nakon ponoći povređen je pešak, muškarac star oko 44 godine, koji je, prema prvim saznanjima, bio alkoholisan i kojeg je udario autobus, istakla je Macura.

Povređeni muškarac prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, dodala je Macura.

Hitna pomoć je noćas obavila 145 intervencija od kojih 18 na javnim mestima, a lekarima su se javljali gotovo svi hronični bolesnici.

Macura je savetovala da se pričuvaju astmatičari, srčani i cerebrovaskularni bolesnici regulisanje hipertenzije i provetravanje prostorija u kojima se boravi. Gripoznim pacijentima Macura je savetovala da ne izlaze iz kuće bar dva-tri dana i da uzimaju čajeve, uz medikalnu terapiju za virusne infekcije.