Kajakašicama četiri medalje na Univerzijadi

Reprezentaivke Srbije u kajaku osvojile su srebro i tri bronze poslednjeg dana takmičenja na Univerzijadi u Kazanju.

Nikolina Moldovan je osvojila bronzanu medalju u olimpijskoj disciplni k-1 200 metara, iza prvoplasirane Ruskinje Natalije Podloskaje i srebrne Beloruskinje Maharite Čiškevič.
Srebrnu medalju osvojila je ženska postava u sastavu Nikolina i Olivera Moldovan u disciplini k-2 200 metara, a potom su se sestre Moldovan u olimpijskoj disicplini k-2 500 metara okitile bronzanim odličjem.

Članice Kajak kluba BSK Borča su do medalje došle u vremenu 1:48,749 minuta sa zaostatkom od 1,882 sekunde za pobedničkom posadom Belorusije Grišina-Čiškevič.

Uspeh srpskih kajakašica upotpunila je Novosađanska Milica Starović bronzanom medaljom u olimpijskoj disciplini k-1 500metara.

Prva u toj trci bila je Litvinčuk iz Belorusije (1:57,055 minuta), drugoplasirana Poljakinja Ðinisevska dok je Starović sa vremenom 1:58,569 minuta doveslala do trećeg mesta.

Nikolina Moldovan je naglasila da je bilo teško izdržati tri finala.

“U poslednjoj finalnoj trci na 500 metara bukvalno sam stala pred ciljem od umora. To mi se nikad u životu nije desilo. Ovo je bio naš maksimum, jer je konkurencija bila za poštovanje. Prezadovoljni smo svi posle četiri medalje. Čestitam i sestri Oliveri i Milici na uspehu. Bio je ovo veliki dan sa sprski kajakaški ali i univeritetski sport u Srbiji”, rekla je Nikolina Moldovan.

Ona je istakla i da je organizacija na Univerzijadi bila za klasu bolja nego na Olimpijskim igrama u Londonu i da su Rusi postavili domaći zadatak svim narednim oganizatorima.