Tokom vikenda akcija uništavanja komaraca

Uništavanje komaraca je nastavljeno u naseljima duž obale Dunava, a tokom vikenda će se ti insekti tamaniti i u drugim delovima Beograda.

Akcija uništavanja je obavljena uređajima sa zemlje i to na levoj obala Dunava, u naseljima Ovča, Borča, Kotež, Krnjača, Kovilovo, Vrbovska, Glogonjski rit, Besni fok, Padinska skela i Crvenka.

Komarci su uništavani i na teritoriji opštine Zemun – Batajnici, Zemun polju, Galenici, Busijama, Plavim horizontima i Altini.

Uništavanje komraca sprovedeno je sinoć i na području Surčina, kao i u novobeogradskim blokovima.

Danas će se akcija realizovati u delovima opština Rakovica, Čukarica, Zvezdara i Voždovac i to na Adi Ciganliji, Makiškom polju, Umci, Ostružnici, Moštanici, Železniku i Banovom brdu.

Uništavanje komaraca će biti sprovedeno i na Petlovom brdu, Žarkovu, Ceraku, Banjici, Konjarniku, naseljima Braća Jerković i Medaković.

U nedelju komarci će se uništavati na Adi Huji, Lešću, u Višnjičkoj banji, Zvezdanom gaju, Zvezdarskoj šumi, Mirijevu, Kaluđerici, Velikom Selu i Slancima.

Uništavanje komraca istog dana biće obavljeno i u Leštanima, Vinči, Boleču, Ritopeku, Grockoj, Zaklopači, Vrčinu, Košutnjaku, Resniku, Belom Potoku, Ripnju, Mladenovcu, Barajevu, Lazarevcu i Rušnju.

Akciju, koja će biti sporovedena po planu ukoliko dozvole vremenski uslovi, organizuje gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine.