Muškarac poginuo u eksploziji bombe u blizini restorana na Zrenjaninskom putu

BEOGRAD – Jedan muškarac je poginuo, a jedna žena je teško povređena u eksploziji bombe koja se dogodila oko 21.40 u blizini restorana “Bele zore” na Zrenjaninskom putu. Muškarac je, uprkos naporima lekara u Urgentnom centru, podlegao povredama, a za život žene, takođe povređene u nesreći, doktori se i dalje bore, rekla je Zorica Marković, šef Kancelarije za informisanje Kliničkog centra Srbije, posle razgovora sa lekarima iz Urgentnog centra.

Kako je rečeno agenciji Beta, pretpostavlja se da je došlo do eksplozije bombe u jednom automobilu u blizini restorana “Bele zore”.
U restoranu “Bele zore” agenciji Beta je rečeno da se eksplozija dogodila na parkingu restorana, koji je od objekta udaljen oko stotinu metara.
Prema rečima zaposlenih, na samom restoranu zbog udaljenosti od mesta događaja nije bilo materijalne štete i restoran radi normalno, ali su na parkingu popucala stakla parkiranih automobila.
Kako “Kurir” saznaje, muškarac je bio u kolima sa ženom kada je aktivirao bombu. Očevici su rekli da su, uoči eksplozije, čuli ženski glas kako zapomaže i doziva u pomoć, posle čega se čula strahovita eksplozija. Muškarac i žena stari oko 50 godina, prevezeni su na reanimaciju u Urgentni centar u Beogradu.
“Blic” nezvanično saznaje, da su muškarac i žena su sedeli u kolima marke “pežo” i svađali se. Muškarac je u rukama držao bombu koja je pod, zasad nerazjašnjenim okolnostima, eksplodirala.
“Novosti”, pak, pišu da su povređeni mladić i devojka. Oni su pre eksplozije bili u restoranu, koji se nalazi na adresi Zrenjaninski put 17. Po onome što su rekli očevici, pre svega neki od okupljenih gostiju, oni se u restoranu nisu svađali, niti ičim privukli pažnju. Međutim, očigledno neraščišćeni računi kulminirali su po izlasku.
“Neko je čuo da je devojka počela da zapomaže. Povikala je: Zovite mi majku, ima bombu”, rekao je jedan od očevidaca, pišu “Novosti”