Osmomartovski koncert Zorana Dimitrova „Za dobra stara vremena“ i književno veće BKD-a „Žena i umetnost“

Manifestacija u čast žena u organizaciji Inkluzivnog udruženja „Živi svoj san“ koju su podržali gradska Opština Palilula održana je u nedelju u CzK „Vlada Divljan.

Osmomartovski koncert Zorana Dimitrova „Za dobra stara vremena“ i književno veće BKD-a „Žena i umetnost“

Još jednom je proslavljena ljubav, još jednom su žene stavljene na pijedestal nadhnuća i radosti. U organizaciji Inkluzivnog udruženja „Živu svih san“ i njegovog lidera Predraga Rakovića, održana je manifestacija naslovljena jednostavno „Žena i umetnost“, a u čast ljubavi i velikog osmomartovskog praznika, kada se okrenemo ženi kao najvećoj muzi, koja nas uzdigne u samu nutrinu a negde među zvezdane daljine, dajući nam snagu za velika dela.

Sve se odigralo u velikoj Sali Ustanove kulture „Vlado Divljan“, u nedelju, 5. marta, od 19 sati, a podeljeno pre svega na dva dela. Prvi deo je bio u organizaciji Beogradskog književnog društva, kroz govor stihova okrenutih ljubavi, u kojem su učestvovali pesnici: Dobrivoje Lazarević, Ljiljana Tričković koja je stigla čak iz Kumanova, Danijel Đukić, Bojan Ilić, Stojan Ratković, Srđan Simeunović Sendan. Taj deo programa je vodio Jan Sendan ili ti Srđan Simeunović, a ujedno je izveo dve kantautorske numere, koje su zajedno sa izvedenom poezijom izazvale lepu reakciju publike.

Velika sala je bila u značajnijoj meri ispunjena, pa je sve bilo na visini zadatka. U organizaciji Inkluzivnog udruženja „Živi svoj san“ održala se i lutrija, da bi na osnovu izvučenih brojeva sedišta, devetoro njih dobilo lepe i prigodne poklone. Takodje, podeljen je i značaj broj književnog časopisa „Beogradski trougao“. U prvom delu večeri, muzičko društvo „Praskozorje“, pod vođstvom Radeta Arsića i Svetlane Krulj, kroz četiri muzičke numere odvelo nas je u daljine naše tradicionalne muzike, glasovima članica ovog društva.

A onda je počeo drugi deo večeri, u kojem je nastupio Zoran Dimitrov, vrstan muzičar i pevač, sa muzikom sedamdesetih i osamdesetih sa prostora bivše Jugoslavije, kroz velike pop i rok hitove tog vremena. To je bio šlag na torti ove lepe martovske večeri, nakon čega je publika sasvim uz ovacije i jedan bis, opušteno mogla da se vrati svojim kućama.
I sve to do nekog novog susreta.

Jan Sendan