Zimski raspust u Trikiju

Zimski raspust u Trikiju

Poslednju nedelju raspusta, kako smo i najavili, deca su provela u Tricky art studiju i uživala u nizu besplatnih radonica koje su za njih organizovane. Deca su imala mogućnost da budu deo sada već čuvenih likovnih radionica Saleta Ivanovića gde su opet pokazala da kada veruješ u njih i daš im priliku da pokažu svoju kreativnost i pravilno ih usmeriš, rezultati su neminovni. Pored likovnih aktivnosti deca su imala priliku da se druže i sa našom mladom violinistkinjom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Benjički“ Katarinom Marić sa kojom su napravila svoje prve muzičke korake. Neki od njih su po prvi put svoju kreativnost iskazali kroz muziku i to im se dopalo. Nadamo se da sa ovih umetničkih i kreativnih radionica deca odlaze bogatija za nova iskustva, ali i da će ostati zainteresovana da sebe izraze kroz nešto konstruktivno i lepo kao što je umetnost.

Zimski raspust u Trikiju

Pored dečijih kreativnih radionica i muzičkog zabavišta u budućem kulturnom centru na levoj obali Dunava će vas očekivati i radionice kaligrafije, ikonopisa, pustovanja vune, škola roditeljstva, savetovalište za trudnice i još mnogo zanimljivih stvari koje će moći da koriste svi građani. Ako vas zanima dizajn scenografije, entrijera i eksterijera, dizajn scenskog i modnog kostima, dizajn likova za video igre ili škola crtanja i slikanje za sve uzraste u različitim slikarskim tehnikama kao i priprema za prijemne ispite za srednje i visokoumetničke škole možete se odmah priključiti ovim programima i sebi i svom detetu obezbediti sigurnu ulaznicu u umetnički i kreativni svet.

Predrag Raković predsednik Inkluzivnog Udruženja Živi svoj san:

Zimski raspust u Trikiju

“Tricky art studio je likovna sekcija inkluzivnog Udruženja „Živi svoj san“ koji se nalazi u ulici Julije Delere na broju 25a. Ova sekcija će biti nosilac kreativnog razvoja našeg naselja. Ovih dana smo završili projekat za otvaranje kulturnog centra na levoj obali Dunava tako da se nadamo da će Borča 3 uskoro dobiti objekat koji će da postane centar kulturnih dešavanja u ovom kraju. Pošto su pregovori u završnoj fazi više o ovom projektu čućete uskoro. Ovom prilikom bih najavio i niz manifestacija koje će početi osmomartovskim koncertom koji će biti održan 5. marta u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ i majskim susretima, a kao finale prolećnih dešavanja trećeg vikenda maja vas očekuje „Tricky art“ festival koji će se održati na 26 lokacija u Borči 3. Ovom prilikom bih pozvao sve privrednike sa leve obale Dunava da podrže ovoj festival jer će tog dana Borča 3 da postane jedna velika pozornica i cilj nam je da ovaj festival objedini sve pravne subjekte iz ovog kraja.“

Zimski raspust u Trikiju