Otvorena petlja na Pančevačkom mostu!

Za uključenje na Pančevački most vozači će moći da koriste novu kružnu rampu iz Bulevara despota Stefana, a mostu će moći da se priđe i prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića

Petlja “Pančevački most”, koja će smanjiti gužve u glavnom gradu, puštena je danas u saobraćaj, saopštila je Gradska uprava grada Beograda.

Otvaranju petlje prisustvovali su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Antić.

Vozači će za uključenje na Pančevački most moći da koriste novu kružnu rampu iz Bulevara despota Stefana, a mostu će moći da se priđe i obnovljenom prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića.

Izgradnjom nove petlje sprečeno je dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu. Time je povećana bezbednost svih učesnika u saobrćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja se kreću ka centru grada ili ka Višnjici.

Do sredine sledeće nedelje vozači će u smeru ka Višnjici koristiti dve nove saobraćajne trake kako bi se dosadašnje levo skretanje potpuno zatvorilo razdelnim ostrvom i kako bi se obnovio asfalt u do sada korišćenim trakama. Posle završetka ovih radova, u Bulevaru despota Stefana biće u upotrebi svih šest saobraćajnih traka.

Izgradnja nove prilazne konstrukcije Pančevačkom mostu sa kružnom rampom započeta je sredinom jula ove godine, kada je srušena prilazna konstrukcija Pančevačkom mostu, dužine 88 metara, kako bi se na novoizgrađenu konstrukciju mogla povezati kružna rampa za ulazak na Pančevački msot.

U prethodnih nekoliko meseci dograđene su dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara i u nastavku je dograđena 200 metara dugačka traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića. Izgrađena je nova infrastrukturna mreža i stajalište javnog prevoza, a duž saobraćajnice postavljena je elektroenergetska instalacija i javna rasveta, navodi se u saopštenju.