Plači Leva obalo: Haos na Pančevačkom mostu

Beogradskih 35 stepeni Celzijusovih danas najteže podnose stanovnici Leve obale Dunava. Višesatne gužve na Pančevačkom mostu u pravcu grada, uzrokovane oštećenjem „gumenog tepiha“ na silazu u Bulevar despota Stefana, potrajaće i večeras pošto su radnici posle više sati čekanja izašli kasno popodne na lice mesta. U Putevima Srbije kažu da će kvar biti popravljen do kraja dana, do kada će se koristiti samo jedna traka.

Mnogi koji su pokušali da iz pravca Pančeva krenu ka centru grada, praktično su mileli po Pančevačkom mostu, a neki automobili su zbog visokih temperatura čak i “prokuvali”, što je dodatno stvaralo gužve. Na mostu je situacija na trenutke bila dramatična pošto je među putnicima bilo i dece. Zarobljeni putnici nisu imali ni vode za osveženje. Bes i ogorčenje izazivala je činjenica da su na na zatvorenoj traci satima stajali samo policajci – ne i radnici.
– Prvo je postavljena privremena saobraćajna signalizacija na delu na kom je oštećen “gumeni tepih” mosta, a ekipe su izašle na teren da utvrde u čemu je problem. Budući da ta sanacija nije mali posao, bilo je potrebno neko vreme da se radnici pripreme i donesu potrebne alate – kažu u Odeljenju za odnose sa javnošću Puteva Srbije.
Najnoviji haos na Pančevačkom mostu usledio je manje od 48 sati posle prethodnog kolapsa kada je preksinoć na saobraćajnici iz pravca centra grada došlo do prevrtanja kamiona, pa su svi oni koji žive na Levoj obali bili prinuđeni na dugo čekanje. Pančevački most im je jedina opcija da idu i vraćaju se iz centra i ostalih delova grada, a višegodišnja nebriga nadležnih proizilazi iz činjenice da gradske vlasti prebacuju odgovornost na republičke jer je on formalno u nadležnosti Republike, a ove opet nisu pokazale naročitu brigu za jedini beogradski most preko Dunava.