Počelo asfaltiranje Ovčanskog puta

Radnici JKP „Beograd put” započeli su radove na asfaltiranju Ovčanskog puta.

Uređenje puta rezultat je zahteva građana koje su pre dva dana posetili gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS sa saradnicima, i koji su tom prilikom obećali brzu reakciju na obnovi ovog puta i čišćenju odvodnih kanala.

Podsetimo, tom prilikom gradski menadžer kazao je da će radovi trajati dve nedelje, kao i da je ukupna vrednost radova 18 miliona dinara.

– Nasledili smo mnogo problema koje pokušavamo da rešimo, a akcenat nije samo na ljudima koji žive u centru grada. Svi građani Beograda su ravnopravni i ne postoje građani prvog i drugog reda. Ovde živi veliki broj ljudi, ali su nepravedno bili zapostavljeni – istakao je tada Vesić u razgovoru sa građanima.

Tom prilikom Vesić je istakao da je gorući problem ovog dela grada i kanalizacija i najavio da će se on rešavati u okviru javno-privatnog partnerstva koje, između ostalog, podrazumeva izgradnju pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.

On je dodao da Beograd ima čak više od 130 direktnih ispusta kanalizacije u Dunav i 116 u Savu, što je ocenio nedopustivim.