Povređena Bojana zaustavila Voznijacki

Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Rimu, pošto je pobedila devetu igračicu sveta Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:4, 7:6 (7:5)

Jovanovski je napravila pravi podvig uspevši u trećem odlučujućem setu posle četiri vezana gema za Voznijacki da izjednači, a potom ostvari i najvredniju pobedu u karijeri.

Naša teniserka je praktičnio bila na ivici poraza, uz povredu koja je zahtevala bandažiranje mišića kod 3:0 za Voznijacki u odlučujućem setu.

Sve to nije poremetilo 48. na WTA rang-listi. Počela je da servira i riternira kao nikada u meču, iznenadivši Voznijacki koja je očigledno mislila da ima vremena da zaustavi “zahuktali voz” Jovanovske, budući da je vodila sa 4:0.

Jovanovski je došavši do 4:4 malo popustila u koncentraciji, dopustila Voznijacki da napravi brejk (4:5), ali se zato odmah vratila “na kolosek”, uzela servis protivnici i u taj brejku još jednom preokrenula (posle 5:2 za Voznijacki) za konačni trijumf i mesto u drugom kolu, gde će igrati protiv zemljakinje Jelene Janković.