Radanović: Borči potrebno još sedam bodova

Novi trener BSK-a veruje u uspeh na početku svoje druge epizode na “Špinjati”.

Fudbaleri BSK Borče pokušaće da do kraja sezone izbegnu scenario koji su nagovestili u prethodna četiri kola i ostanu u Jelen Superligi.

Predvođeni novim-starim trenerom, Miodragom Radanovićem, imaće zadatak da u duelima sa Donjim Sremom, Jagodinom i OFK Beogradom sačuvaju bodovnu prednost u odnosu na Radnički 1923.

Novi šef struke Borčana u četvrtak je prvi put izašao pred novinare u svojoj staroj ulozi.

Na konferenciji je otkrio da je i poziv BSK-a dočekao iznenadno, kao i većinu ranijih prilika.

“Neki me zovu i trener spasilac, ali takav mi je poziv. Nisam imao priliku da dugo biram i obično dođem tamo gde me pozovu. Takav mi je fudbalski put”, rekao je on.

Treći ovosezonski trener Borčana preuzeo je ekipu u ponedeljak, a prvi izazov imaće u petak, na gostovanju Donjem Sremu.

Iskusni fudbalski radnik ne želi da obećava dobar rezultat, ali ističe da je svestan težine situacije u kojoj se plavo-beli nalaze.

“Ne mogu da garantujem, ali verujem u ono što radim. Situacija je teška, odigraćemo tri utakmice za 12 dana. Ekipa je već u ovoj polusezoni dokazala potencijal, ali se nešto u međuvremenu dogodilo”, dodao je “Profa”.

Slično stanje ekipe dočekalo ga je na “Špinjati” i krajem sezone 2009/10, kada su Borčani ipak izborili ostanak u ligi.

Bivši član stručnog štaba Crvene zvezde i trener nekoliko superligaških, prvoligaških i klubova u regionu zna šta je neophodno za još jednu uspešnu epizodu na levoj beogradskoj obali Dunava.

“Matematički gledano, potrebno nam je sedam bodova. Od prvog dana smo počeli da radimo na taktičkim detaljima i željno iščekujemo duel sa Donjim Sremom, jako dobro organizovanim timom i klubom”, dodao je on.

Zbog zauzetosti novosadskog “Karađorđa, Pećinčani će dočekati Borču u petak, dan pre nego što preostali superligaši istrče na teren.