Preko pančevačke petlje od jeseni

Za sedam dana počinje najavljena izgradnja nove saobraćajnice u neposrednoj blizini Pančevačkog mosta. Kada krenu radovi neki prilazi “Pančevcu” će biti zatvoreni.

Izgradnja petlje “Pančevački most” počinje sledeće subote. Vozači će zbog otvaranja gradilišta do jeseni morati da izbegavaju prilaz mostu iz Ulice Dragoslava Srejovića jer će biti zatvoren. Saobraćaj će biti omogućen, kao i do sada, iz Bulevara despota Stefana iz oba smera.

Nova petlja se gradi kako bi se sprečilo direktno ukrštanje vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru grada. Biće izgrađena nova kružna rampa i obnoviće se deo postojeće prilazne mostovske konstrukcije u pravcu ka Pančevu.

– U prvoj fazi radova, u smeru ka Višnjici iz centra grada, uz desnu stranu Bulevara despota Stefana, biće dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se prilaziti novoj rampi – navode u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. – U ovom delu Bulevara despota Stefana biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku će biti dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

RENOVIRA SE INFRASTRUKTURA

U planu je i izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, a postojeća će biti rekonstruisana. Dva cevovoda biće zamenjena novim većeg prečnika, a postojeći cevovod će biti izmešten u novi trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Kišna kanalizacija, koja će prihvatati vodu svih slivnika iz okolnih ulica, biće izgrađena u dužini od 600 metara, a duž nove saobraćajnice biće postavljena nova elektroenergetska instalacija i javna rasveta. Unutar nove kružne rampe predviđeno je ozelenjavanje prostora na površini od pola hektara.

 

“LEŽEĆI POLICAJCI”

Putari će u nedelju skidati “ležeće policajce” na Pančevačkom mostu u smeru prema Beogradu. Od šest do 10 časova biće zatvorena jedna saobraćajna traka u dužini oko 30 metara. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Izdignuta rampa kojom će vozila pristupati na Pančevački most široka je sedam metara i ima jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku, dugačka je 200 metara i najvećim delom biće izgrađena na nasipu, dok će sa mostom biti povezana konstrukcijom. Zbog ove nove ulivne veze, neophodno je na ovom delu porušiti i zameniti mostovsku konstrukciju u dužini od 88 metara.