Sada možete i vituelno po Borči

Kompanija Google predstavila je 10. jula u Beogradu Street View servis, koji omogućava korisnicima virtuelne šetnje ulicama gradova Srbije, među kojima je i Borča, da pronađu određenu lokaciju u nekom mestu i da pogledaju kako izgleda okolina mesta koje žele da posete.

Predstavnici Googlea su na prezentaciji najavili da će za tri do četiri meseca specijalni automobili te kompanije obići oko 70 gradova i sela u Srbiji da bi snimili lokacije i tako ih učinili dostupnim na Street View servisu za pregledanje na računarima, tabletima, smartfonima…

Zahvaljujući novom servisu korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

 

Sve što je potrebno da biste mu pristupili je da na Google mapama zumirate na najniži nivo ili jednostavno prevučete narandžastu Pegman ikonicu sa leve strane mape, na ulicu koja je plave boje, i možete se virtuelno kretati ulicama Beograda, Novog Sada i Niša, uživajući u prikazu od 360 stepeni.

Evo nekih slika Borče iz Street View perspektive.